Insomnii

Redobândește-ți puterea de regenerare!

Tratamentul insomniei

Majoritatea oamenilor suferă de insomnie și alte tulburări de somn la un moment dat al vieții. Oamenii de știință cred că între 10 și 30% dintre adulți se luptă cu insomnia cronică. Dintre adulții în vârstă, aproape 50% se luptă să doarmă, având un risc de tulburări de somn al femeilor pe parcursul vieții cu 40% mai mare decât al bărbaților.

Tratamentul insomniei se concentrează acum pe găsirea cauzelor care stau la baza problemei cu informații despre activitatea creierului. Tratamentul pentru insomnie poate fi durabil, eficient și fără a fi nevoie de somnifere sedative.

Legătura dintre sănătatea mintală și somn devine din ce în ce mai larg înțeleasă și este la fel de esențială pentru sănătate ca dieta, exercițiile fizice și igiena generală .

Neuros a fost un susținător al conștientizării igienei somnului în practica clinică de mai bine de un deceniu și a fost pionier în programe eficiente și de ultimă oră.

Ce este insomnia și cine este afectat?

Insomnia este o tulburare comună de somn,caracterizată prin dificultatea de a adormi sau de a rămâne adormit pentru o perioadă suficientă de timp pentru a permite o odihnă adecvată. Această tulburare poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții.

O lipsă persistentă de somn diminuează performanța la muncă și calitatea generală a vieții prin scăderea nivelurilor de energie și afectarea negativă a stării de spirit.

Insomnia acută de scurtă durată este o reacție normală la un eveniment traumatic sau la o situație stresantă. Dar atunci când insomnia devine o problemă pe termen lung, poate fi timpul să căutați ajutor profesional.

Femeile sunt aproape de două ori mai probabil decât bărbații să sufere de această afecțiune. Oricine lucrează schimbând turele sau călătorește în mai multe fusuri orare este, de asemenea, expus unui risc mai mare.

Cauzele insomniei

Cauze psihologice

Cauzele psihologice ale insomniei includ situații supărătoare, cum ar fi traume sau o relație personală sau de serviciu dificilă. Majoritatea sunt temporare. Cu toate acestea, pe o perioadă prelungită, pot provoca depresie, anxietate sau ADHD.

Cauze de mediu

Nu subestima niciodată cauzele de mediu ale insomniei. Lumina, zgomotul, o dietă nesănătoasă sau munca în schimburi vă pot împiedica să dormiți bine.

Cauze medicale

Insomnia poate fi cauzată și de probleme medicale, cum ar fi arsurile la stomac, diabetul sau sindromul picioarelor neliniştite. Dacă suferiți de oricare dintre acestea, consultați-vă medicul pentru a afla dacă tratamentul dumneavoastră poate fi ajustat. Tratamentul insomniei implică adesea o abordare interdependentă.

Stilul de viață cauze

În plus, merită să luați în considerare consumul de alcool, cofeină sau orice alte medicamente. Toate aceste substanțe au un efect dăunător asupra ritmurilor circadiene naturale ale organismului, responsabile de somn.

Metode de remediere a insomniei

Coaching pentru igiena somnului

Igiena somnului este o componentă esențială a unui somn bun. Stabilirea și respectarea unei rutine în jurul orelor de somn și de trezire, precum și reducerea la minimum a expunerii la lumina albastră seara este la fel de importantă ca și trezirea la lumina naturală dimineața. Opțiuni simple, cum ar fi schimbarea becurilor sau purtarea ochelarilor care blochează lumina albastră pot fi foarte eficiente. Exercițiile fizice și calitatea dietei și a orelor de masă joacă, de asemenea, un rol important.

Lucrul cu un coach sau un psiholog vă poate ajuta să dormiti mai bine. Terapeuții de neuroîngrijire sunt instruiți să acorde o atenție deosebită igienei și obiceiurilor dvs. de somn și vă vor învăța strategii de îmbunătățire a somnului care funcționează în concordanță cu situația dvs.

Neurofeedback pentru insomnie

Terapia cu neurofeedback este o modalitate dovedită și eficientă de a îmbunătăți somnul atât la adulți, cât și la copii. Atunci când este livrat corect, urmând protocoalele avansate ale Neuros, este un tratament sigur și durabil pentru insomnie, fără a fi nevoie de medicamente și nu are efecte secundare negative.

Terapeuții noștri de la Neuros folosesc protocoale care sunt susținute de cercetări științifice de vârf. Instrumentele de evaluare de ultimă generație ne permit să vă personalizăm programul astfel încât să aibă beneficiul optim. Neurofeedback-ul se bazează pe principiile „ condiționării operante ” pentru a vă reorienta activitatea creierului. Mai simplu spus, înveți să asociezi un anumit comportament voluntar cu o consecință pozitivă. Rezultatul este o concentrare îmbunătățită, o gândire mai puțin hiperactivă și un somn mai odihnitor.